top of page
DSC_0463.jpg

Photo credits for Sean Patrick Fagan

Hoi! Ik ben Maura. Ik ben opgegroeid in Amstelveen met 2 creatieve ouders en woon inmiddels met mijn grote liefde en onze twee heerlijke kindjes in Amsterdam Noord, op een prachtige woonark. Voor ik van start ging met mijn werk als doula studeerde ik toegepaste psychologie, specialiseerde mij in duurzaamheid en werkte als zelfstandig masseuse (dat doe ik nog steeds, zie www.leafmegreen.nl). 

 

Al van jongs af aan houd ik ervan om heel veel vragen te stellen aan iedereen, creatief bezig te zijn en te werken met mijn handen. Ook heb ik een sterk gevoel voor onrecht en spreek me daar makkelijk over uit.

 

Als doula uit dit alles zich in mijn creatieve en holistische aanpak, waarbij ik graag lichaamswerk en mooie rituelen combineer met het verschaffen van informatie met wetenschappelijke achtergrond en niet in de laatste plaats in mijn inzet voor de rechten van iedere zwangere/ barende vrouw. Als doula commiteer ik me eraan om voor de volle 100% naast jou/jullie te staan in julllie proces en in jullie wensen.

mametransparant.png

Mabetekent boon in het Japans.
Een spruitende boon als symbool voor het leven dat zich nu in jou voltrekt.

Waarom een doula?

♥︎  Als Doula zorg ik voor welverdiende fysieke, emotionele en praktische ondersteuning tijdens        het gehele proces van zwangerschap, tot de bevalling en daarna.o.a.      
     (bron: https://evidencebasedbirth.com/the-evidence-for-doulas/)


♥︎   Jij en je partner kunnen je helemaal focussen op de bevalling. Ik ben er om voor jullie als           gezin te zorgen, op een manier die bij jullie past.

 
♥︎   Ik ben er voor jullie tijdens het hele proces.Ik ben ervaren, kundig en opgeleid om veel te           weten over baren. Ik beheers allerlei technieken om het je zo comfortabel mogelijk te maken       tijdens je bevalling. Ik help de rust bewaren onder alle omstandigheden.
 
♥︎   Ondersteuning van een doula vermindert de kans op medische interventies tijdens de                 bevalling.(bron: o.a. https://evidencebasedbirth.com/the-evidence-for-doulas/)

♥︎   Bevallingen met ondersteuning van een doula duren gemiddeld korter.
      (bron: 
o.a. https://evidencebasedbirth.com/the-evidence-for-doulas/)

OVER

bottom of page