top of page

Het is een voorbeeld hoe Maura ons heeft geholpen om de regie te nemen over het geboorteproces. Het was heel prettig dat zij de weg weet in een wereld die voor mijn man en mij nieuw was. Door haar kennis met ons te delen gaf ze ons vertrouwen en de kracht om keuzes te maken die voor ons goed voelden.

 

Uiteindelijk wordt onze dochter Izzy met 42 weken gezond geboren in onze huiskamer. Ik mag het doen op mijn manier, met hulp van mijn lieve man en twee kundige vrouwen als ik erom vraag. Zo had ik het gehoopt, maar niet durven dromen. En wat een cadeau dat Maura erbij was. Eén moment in het bijzonder zal ik nooit vergeten: na een lange persfase moeten we concluderen dat het niet gaat lukken zonder epi. Na de knip wordt Izzy snel geboren. Ik voel opluchting, blijdschap, maar ook een gevoel van falen. Waarom lukte het me niet op eigen kracht? Maura voelt dit feilloos aan en praat het gelijk uit mijn hoofd. En daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor.

 

Ook in de kraamtijd was het zo fijn dat Maura er was. Eerlijk gezegd begreep ik van te voren niet zo goed waarom dat belangrijk was. Maar achteraf gezien waren haar heerlijke eten, massages, tips en luisterend oor echt heel erg welkom (en nodig, haha). 

 

Dank je wel, lieve Maura, dat je ons hebt begeleid in de geboorte van ons eerste kind. We kijken er zo positief op terug en daar heb jij een heel belangrijk aandeel in gehad!

bottom of page