top of page

ZORG NA DE GEBOORTE

Liefdevolle nazorg

Het moment is daar: Je bent moeder geworden. Nu ligt er een hummeltje in je armen dat bij je wil zijn, dat melk bij je drinkt, dat al je aandacht van je vraagt.

 

Je lichaam voelt nog open en kwetsbaar zo vlak na de bevalling en dat gevoel zal ook wel even zo blijven al verandert het met de tijd. Je hormonen vieren een feestje en doen er alles aan om te zorgen dat jij een goede band kan opbouwen met je kleine mensje. Het is allemaal best even wennen en alle mogelijke gevoelens komen vaak wel even de hoek om kijken. Misschien zit je op een grote roze wolk, misschien moet je vooral heel erg wennen aan je nieuwe gezinslid en de rol die daar bijkomt voor jou en de dynamiek in je gezin, misschien ben je vooral bezig met verwerken van de afgelopen tijd. Alles mag, alles kan, er is geen 'normaal'. Een kind krijgen is gewoon super heftig en prachtig. 

Wanneer je nog zo aan het wennen bent, op een roze wolk of niet, heb je al je energie en kracht nodig. En dat terwijl je net een kind op de wereld hebt gezet! Er wordt veel van je lichaam en geest gevraagd. 

 

 


 

Alhoewel de moeder na de bevalling mijn prioriteit heeft, is de partner ook zeker belangrijk! Ik maak altijd tijd en ruimte voor de partner (samen met de moeder of alleen) om te kunnen delen hoe het nieuwe ouderschap ervaren wordt. Het is fijn als jullie op je eigen manier je draai kunnen vinden in het ouderschap en dit ervaren als een fijne start en een versterking van jullie relatie. Ik ben er graag om te luisteren naar jullie ervaringen individueel en als gezin.

Ook na de afspraken die in je pakket zitten aan nazorg, kom ik graag langs om je extra te ondersteunen. Kijk hiervoor naar mijn uurtarief. Weet ook dat er altijd ruimte is om te overleggen over de kosten, afhankelijk van jouw specifieke wensen.

2018_09_25 Maura (163 of 175).jpg
2018_09_25 Maura (35 of 175).jpg
DSC_0031_edited.jpg

Als DOULA kom ik na de geboorte van je kindje standaard 2 keer langs, op afspraak. Ik blijf dan zo lang jij dat prettig vindt, maar meestal blijf ik 1,5 a 2 uur. Ik ben er om te praten, of juist niet. Om voeten te masseren, of juist niet. Om wat aansterkend voedsel voor je te maken, of juist niet. Om het even over te nemen als je lekker lang wil douchen, of juist niet. Als jij er maar iets aan hebt. Ik vind het belangrijk dat je voelt dat je alle emoties die je ervaart even los mag laten bij mij. Dat je zo lang en zo vaak je wil je verhaal mag doen. Het is tijd dat er even voor jou gezorgd wordt.

bottom of page